معاملات فصلی یا گزارش خرید و فروش

صورت یا گزارشات معاملات فصلی چیست؟
طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم افراد حقیقی و حقوقی که در بند های الف و ب ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم از انها نام برده شده است مکلف هستند که گزارش معاملات فصلی خود را در پایان هر فصل در مهلت مقرر شده تهیه و به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند. برای ارائه صورت معاملات فصلی به سازمان امور مالیاتی سه روش بر خط و غیر برخط و لوح فشرده وجود دارد که مودیان می توانند با توجه به خواست و امکانات خودشان یکی از این سه روش را انتخاب نمایند. انتخاب هر یک از این روش ها و انجام مراحل آن باید توسط افراد متبحر و متخصص در این امر صورت گرفته و تمامی جزییات رعایت شود تا پس از بررسی سازمان امور مالیاتی شرکت یا بنگاه اقتصادی یا شخص مشمول جریمه های مرتبط نگردد .
مشمولین ارسال گزارشات معاملات فصلی
با توجه به این که دانستید گزارشات فصلی چیست، باید مشمولین ارسال آن را نیز بدانید.
طبق تبصره ۳ ماده ۱۶۹ ق.م.م که به گزارشات معاملات فصلی اختصاص دارد، سه دسته از مشاغل می بایست به صورت فصلی گزارشات معاملات خود را ارسال نمایند که این سه دسته شامل گروه های زیر می باشند:
- اشخاص حقوقی ( شرکت ها )
- اشخاص حقیقی ( مشاغل ) گروه اول
- صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده
اگر برای ارسال گزارشات فصلی سوالی دارید و میخواهید به صورت تخصصی پاسخ سوالتان را دریافت کنید میتوانید با همکاران ما تماس بگیرید و از مشاوره مالیاتی رایگان بهره مند شوید.

مودیانی که صورت معاملات خود را ارسال نکنند یا اینکه این گزراش را بدون درج کد اقتصادی ارسال نمایند و یا اینکه برای ارسال صورت معاملات فصلی از کد اقتصادی دیگری استفاده کرده یا کد اقتصادی خود را در اختیار شخص دیگری بگذارند ده درصد مورد معامله ای که این موضوعات در موردش صدق می کند جریمه خواهند شد . مودیان باید توجه داشته باشند گاهی یک مورد معامله که در ان تخلف های این چنینی صورت گرفته است می تواند جرایم سنگینی را به همراه داشته باشد .